Untitled Document Early morning


Untitled Document

Write a comment to K-Advisers blog entry

Tuulipuku, tuo suomalaisten uudehko kansallispuku, Vantaan/Tikkurilan lahja Suomen kansalle. Sen kesäinen ilmenemismuoto on shortsit, sandaalit ja (pitkävartiset) sukat yhdistelmä sekä vyölaukku. Tämä arvokas asuste velvoittaa käyttäjäänsä. Se velvoittaa asun mukaiseen käytökseen. Joitakin esimerkkejä.

Tuulipuku ja kauppa
Kun tuulipuku saa ostoskärryt niin aivot menevät off-line tilaan. Se ilmenee siten, että kun päästään kaupaan sisään ensimmäisistä heiluriovista on pakko heti pysähtyä lukemaan ostoslistaa ja samalla tukitaan muiden pääsy kauppaan.

Toinen ilmenemismuoto on se, että kärryt pidetään mieluiten poikittain käytävällä kun ihmetellään mitä hyllystä löytyy, erityisesti tuoteselosteet on luettava tarkasti. Valinta päättyy samaan tuotteeseen kuin ennenkin, yksi punainen maito.

Edellisten lisäksi on suotavaa, että kaupassa liikutaan ryhmässä. Ehdottomasti rinnaikkain, jotta saadaan herätettyä riittävää huomiota.

Tuulipuku ja R-kioski
Joskus tuulipuku käy asioimassa suomalaisessa monipalvelupisteessä, R-kioskilla. Ensimmäinen projekti: noin kuukauden Veikkauksen liput ja laput tarkistukseen (jono alkaa kasvamaan tuulipuvun takana). Kymmenminuuttisen operaation jälkeen tulos on 2 euroa voittoa. Sitten onkin edessä pitkähkö neuvottelu voittojen uudelleen sijoittamisesta (jono kasvaa). Pieni lisäsijoitus, ja saadaan muutama rivi Lottoa. Ai niin, vielä pitäisi löytää Veikkauksen kanta-asiakaskortti. Sitä etsiessä jono kasvaa.

Kun nyt kerran ollaan pääkallonpaikalla tuulipuku on varautunut myös lähettämään paketin. Se on suhteellisen monimutkainen prosessi, pitää täyttää pakettikortti. Mieluiten jonossa (jono kasvaa). Kun hommat on hoidettu, tuulipuku ihmettelee, että onpas happaman näköisiä ihmisiä kymmenmetrisessä jonossa.

Niin mukavaa ja helppoa on asiointi...

Tuulipuku ja auto
Tuulipuku on joutunut pysähtymään punaisiin valoihin risteyksessä. Valot vaihtuvat vihreäksi, missäs se vaihdekeppi on.. ai niin, varmaankin ykköselle, varovasti ettei sammu.. no niin, se sammu ja tuulipuvun lisäksi valoista pääsi korkeintaan kaksi ja lisäksi varsinkin kääntyminen vasemmalle on vaikeaa, pitää tehdä niin monta asiaa samanaikaisesti.


Ryhmittyminen, vaikkei olekkaan toista kaistaa, on tärkeä asia, sekä suuntavilkku. Vasemmalle ryhmittyminen tapahtuu noin puoli kilometriä tai vaihtoehtoisesti kaksi korttelia ennen kääntymistä. Myös suuntavilkku laitetaan päälle tuolloin. Jos ollenkaan.

Tuulipuvun työmatka menee Kehä 1:stä pitkin. Pitkät jonot kiusaavat tuulipukua, mutta onneksi hän saa sentään ajaa jonon ensimmäisenä.

Tuulipuku ja dösä
Tuulipuku on hivenen myöhässä kun on noita kantamuksia. Onneksi bussi odottaa. Sisään päästyään hän aloittaa neuvottelut kuljetajana toimivan “Yön Timon kanssa”, minne ko. laite on matkalla ja pysähtyykö se pysäkillä X. Kun neuvottelu päättyy onnellisesti, niin tuulipuku ryhtyy etsimään matkakorttiaan. Noin 50 litran vetoisesta käsilaukusta sitä ei oikein meinaa löytyä. Muut tavarat tungetaan etupenkille ja kaivaminen jatkuu. Voilá, kortti löytyy (takin taskusta) ja leimataan. Istumapakkakin löytyy ja dösä liikkuu taas. Ja kaikki tämä tietysti puhelin korvalla (juttelee kaverin kanssa). Ja oikea pysäkki on... seuraava.

Ja lopuksi
Lopppujen lopuksi oleellinen kysymys on, onko tuulipuku pelkkä asuste ja tarvitseeko asustetta ollakseen tuulipuku?
Your name:
Your email:
Sum 5 + 4 =
Blog comment:
   
lowline

logo   ©K Advisers Oy 2022     tel:+358-44 064 4448     email: info(a)k-advisers.com     Last updated 13.8.2022