Untitled Document Early morning


Untitled Document

Write a comment to K-Advisers blog entry

Meille on lanseerattu hieno mainoslause. Nyt tiedämme mitä Markkinointi BS tarkoittaa, voittaa excelin (vale, emävale, tilasto ja excel). Pari juttua.

Stadi laskee palkkoja
Kirjaimellisesti. Ei enää kulu senttiäkään kun palkkoja ei makseta. Paitsi johdolle ja niille jotka eivät ole Stadin palkkalistoilla. Syyksi sanotaan uutta järjestelmää. Järjestelmän toimittaja sanoo, että siinä sydeemissä ei ole vikaa vaan ongelma on käyttäjät. Niinhän ne aina. Miten olis ollu pienet koulutukset ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa. Toiseksi syyksi kerrotaan, että manuaalisen työn osuus oli suuri ja siksi. Miten olis jos ostais pari tietokonetta. Ne on hyviä vehkeitä kun halutaan manuaalisesta työstä eroon. Lisäksi pormestari asettaa ulkopuolisen asiantuntijan selvittämään mikä meni pieleen. Tämä tutkimusinto tarkoittaa sitä, että edellinen johto tyri. Ja sinne meni muutama kybädona.

Stadi suunnittelee liikennettä
Virkamiesten logiikalla ainoa sallittu ykstyinenkulkupeli stadissa on polkupyöra. Mitään muuta eitarvi ottaa huomioon. Helsingin niemi on sumputettu. Hämeentietä ai saa ajaa, Sörkan rantatien ja Mansku on on yhtä isoa kuoppaa ja länsiväylä päättyy sumppuun.. Kun stoge kulkee miten sattuu ja lentokoneella ei pääse ku Vantaalle niin varmin reitti keskustaan on risteilylaiva, Medi-Helilläkin pääsee vaan Meilahteen ja sitä ennen pitää vaurioitua pahasti, joten jatkoyhteyttä ei tarvinne ja sekin hyytyisi Manskun kuoppaan.

Stadi rakentaa
Suuurena ja toimivana paikkana infraa pitää rakentaa. Joka paikkaan. Yhtäaikaa. Eli koko Stadi on paskana, lähinnä tietyömaana. Joka jumalan tie on auki. Suurin työmaa lienee Krunikan rantsu. Lapio on hädin tuskin isketty maahan kun ilmoitetaan, että budjetti kusee.. Et silleen.

Ja sitte pitää rakentaa uusia asuinalueita, kuten Malmin lentokenttä. Se on yksi järjettömimmistä epäonnistumiseen tuomittuista projekteista. Siinä rakennetaan saastuneeseen vanhaan merenpohjaan tolppien päälle älyttömän kokoinen asuinalue. Jo pelkästään logistiikkaralli kun vanha myrkyllinen maapohja roudataan jonnekkin on älyttömän kokoinen projekti. Ja minne maapohja roudataan? No nyt on Sipoosta vallatulle tyhjälle maalle käyttöä. Tarvittavien betonipylväinen teko nykytekniikalla on suuren luokan ympäristörikos. Paikasta tulee kuin Vilénin huoltoasema, näkyy valtatieltä ja junasta mut sinne ei pääse mitenkään. Mitäs sit tehdään. Sitte tehdään Lahdentiestä ja Kehä 1:stä tietyömaa ja aletaan askartelemaan liittymiä. Malmin kentästä on kirjoitettu paljon joten tässä on turha säätää sitä enempää. Kuitenkin tuntuu oudolta tämä Stadin luupäisyys tässä asiassa. Joko asiassa on taustalla jotain mätää tai asiasta on tehty arvovaltakysymys. Toisaalta Juankoskelaisen Leskisen Mamman edesmennyt poika lauloi aikoinaan, että “virkamiestä ei voi opettaa muuten kuin viedä saunan taakse ja lopettaa”.
Your name:
Your email:
Sum 4 + 6 =
Blog comment:
   
lowline

logo   ©K Advisers Oy 2022     tel:+358-44 064 4448     email: info(a)k-advisers.com     Last updated 13.8.2022